Maximální využití energie v krbových kamnech s akumulací

30.10.2018

Efektivní využití energie v podobě akumulace tepla řeší mnoho z nás, kteří hledáme vytápění ekonomické, ale také praktické a s pozitivním dopadem na životní prostředí. Pokud hledáte elegantní řešení i pro nízkoenergetické bydlení, budou jasnou volbou krbová kamna s akumulací.

Kamna s akumulací mají návratnost za 8 - 12 let

Využijte pro své vytápění obnovitelný přírodní zdroj a obklopte se ve svém domově příjemnými materiály. Krbová kamna Tulikivi využívají pro akumulaci tepla mastek a patentovaný princip zpětného proudění vzduchu, díky čemuž přinášejí ekonomicky nenáročné vytápění. 

A náklady? Ano, pořizovací cena mastkových krbových kamen Tulikivi je vyšší než u jiných výrobců, ale za tuto investici získáte nejen nadčasová kamna a nezávislost na výtápění, ale především spolehlivý zdroj tepla, který dokáže ekonomicky i ekologicky pracovat s energií i s vašimi náklady. Díky nízké spotřebě dřeva a jeho maximálnímu využití se vám investice do mastkových kamen vrátí již za 8 - 12 let, ale životnost krbových kamen Tulikivi je minimálně 100 let.

mastkova kamna

 

Kamna Tulikivi

Proč využít mastkový kámen pro akumulaci získaného tepla?

Finský výrobce Tulikivi se zaměřuje především na mastková krbová kamna.

Mastek je přírodní kámen, který vyniká vysokou hustotou, maximální tepelnou kapacitou a vodivostí. Díky výborné akumulaci tepla dokáže mastek nahromaděné teplo postupně uvolňovat do prostoru v podobě sálavého tepla mnoho hodin po ztopení dávky dřeva. Navíc se mastek nepřehřívá, proto se nemusíte obávat, že byste se o povrch kamen popálili.

  • Mastková kamna mají okamžitý výdej tepla max. do 2 kW přibližně do 2 hodin po zatopení a naakumulované teplo uvolňují až po dobu 32 a více hodin. V závislosti na typu krbových kamen a daného objektu.
  • Na rozdíl od jiných materiálů mastková krbová kamna vydávají sálavé teplo, které nepřehřívá vzduch a pro lidské tělo je nejpřirozenější.
  • Krbová kamna z mastku jsou ekonomicky nenáročným vytápěním a pro svůj provoz potřebují pouze dřevo - tedy obnovitelný přírodní zdroj.
  • Tulikivi se vyznačuje vysokou efektivitou spalování s využitím principu zpětného proudění – v patentovaném vírovém topeništi Tulikivi dochází k čistému spalování. Při spálení malého množství dřeva dochází k využití schopnosti finského mastku naakumulovat maximální množství získaného tepla.
  • Topeniště potřebuje minimální péči. Stačí jednou denně spálit určené maximální množství dřeva – nečeká vás žádné časté přikládání. O vše ostatní se postará mastek a propracovaná technologie spalování.

10 důvodů, proč si vybrat Tulikivi

Krbová kamna s akumulací tepla? To je Tulikivi

Díky široké nabídce modelů Tulikivi si vyberete krbová kamna nejen do klasických staveb, ale také do nízkoenergetických a pasivních domů. Oblíbené jsou také víceúčelové modely například s pečící troubou a sporákem. Zajímá vás více? Neváhejte nás kontaktovat, nebo nás navštivte ve studiu v Praze 9.

Články