Akumulace a vše kolem ní

26.4.2016

Akumulace tepla a tepelné ztráty jsou v posledních letech čím dál více diskutované téma.

Úspora nákladů, energie a lepší zpracování tepla se dnes neřeší nejen u novostaveb, ale i při rekonstrukcích (nejčastěji formou zateplení domu a výměnou oken). To však není vše. 

Akumulace a promyšlené zpracování tepla

Úspora nákladů a ochrana životního prostředí vede k tomu, aby bylo veškeré vybavení v domě maximálně ohleduplné a splňovalo čím dál vyšší požadavky zákazníků. Nedílnou součástí je vytápění, u kterého je akumulace tepla velmi výrazným požadavkem. Nejčastější volbou pro vytápění jsou obnovitelné zdroje, především sluneční paprsky a dřevo.

Dřevo jako obnovitelný zdroj a akumulace Tulikivi

Finský výrobce Tulikivi se na problematiku akumulace tepla specializuje již řadu let – svoji výrobu zaměřuje na mastková kamna, která vynikají díky maximální akumulaci. Nashromážděné teplo se následně rovnoměrně uvolňují do interiéru po mnoho hodin.

Akumulace tepla - Tulikivi

Navíc mají kamna Tulikivi obrovskou životnost a budou v nich zatápět ještě vaše vnoučata, proto se u tohoto sortimentu nemusíte obávat toho, že byste časem potřebovali kamna nová, která by svojí výrobou zatížila životní prostředí. Kamna Tulikivi jsou při výrobě velmi šetrná a při případné recyklaci jsou využitá na maximum, proto přírodu a životní prostřední zatěžují minimálně.

Tajemství krbových kamen s akumulací

Tajemství akumulace v krbových kamnech Tulikivi se skrývá v masku. Tento přírodní kámen vyniká vysokou tepelnou vodivostí a obrovskou schopností akumulace. Díky tomu po roztopení vzniklou energii naakumuluje a po vyhasnutí topeniště ještě min. 6 hodin uvolňuje příjemné sálavé teplo. Nemusíte se však obávat, že povrch kamen pálí – ba naopak, je na dotek příjemný.

Akumulační kamna se stanou skvostem vašeho interiéru

Akumulační kamna Tuklikivi splňují nejpřísnější světové emisní normy, díky vírovému topeništi a několikanásobnému spalování dokáží využít palivo na 100 %, proto nezbývá téměř žádný popel. Minimální nároky na údržbu a opravu staví spolu s ekologickým a ekonomickým přístupem tuto značku mezi světovou jedličku.

Je pravda, že oproti běžně nabízeným kamnům je pořizovací cena vyšší – ta se ale díky promyšlenému provozu brzy vrátí. A kvalita? Tou mastková kamna Tulikivi mnohonásobně překračují běžně dostupný kamnový sortiment.

Chcete se o akumulaci dozvědět více? Neváhejte nás kontaktovat. Rádi vám předáme naše zkušenosti i zkušenosti našich spokojených klientů.

Články