Krbová kamna s varnou plotnou

24.5.2016

Hledáte alternativu pro plynové a elektrické sporáky? Máme pro vás řešení – i když je to návrat do historie, je to klasika, která neomrzí. Vyměňte moderní metody vaření za tradiční krbová kamna s varnou plotnou.

Proč si pořídit kamna s varnou plotnou?

kamna s varnou plotnou

Vaření na ohni má svoji jedinečnou atmosféru, je ekologické a navíc úsporné. Oproti jiným způsobům zahřívání plotýnky je dřevo obnovitelným zdrojem, jehož spalování je díky vysoké účinnosti kamen Tulikivi maximálně efektivní. 

Navíc Tulikivi zanechávají minimální ekologickou stopu, a to jak při výrobě kamen, tak během používání, kdy všechna kamna splňují nejpřísnější emisní normy. 

Kuchyňská kamna s varnou plotnou snižují také zmíněné náklady – důležité je však zpracování a materiál kamen.

Při výběru mastkových kamen získáte nejen jedinečný vzhled, ale především výborné akumulační schopnosti, kdy pomocí několika polínek snadno plotýnku rozpálíte a díky nahromaděnému teplu zůstane i dlouho horká.

Kuchyňská kamna na vaření i vytápění

Máte obavy, že budete mít z kuchyňských kamen na vaření nepořádek a budete muset neustále nosit dřevo a přikládat? S mastkovými kamny můžete takové starosti úplně vypustit z hlavy. Díky vysoké akumulační schopnosti není potřeba tolik dřeva a několikanásobné spalování zařídí, aby ze dřeva zbyla jen malá hromádka popela, kterou jednou za čas vynesete.

Modely Tulikivi vhodné na vaření

V nabídce finské značky Tulikivi jsou tři modely kamen vhodné na vaření, které mají sporák s varnou deskou. Tato kamna lze upravit či rozšířit o další prvky (např. lavice, úložný prostor na dřevo, ...).

  • H700 – dvě varné desky a neprosklená dvířka, kapacita 4 kW/h, vhodné pro plochu 40 – 60 m2
  • HTU600 – dvě varné desky, prosklená dvířka, účinnost 77 % a vyhřívaná plocha 40 – 60 m2
  • LLU1250 – tři varné desky, pečicí trouba, akumulace 5,5 kW, jmenovitý výkon 1,5 – 2,4 kW/h

V nabídce Tulikivi naleznete nejen kuchyňská kamna na vaření, ale i na pečení – zjistěte více v článku Krbová kamna s pečicí troubou.

Máte nějaké otázky? Chcete si prohlédnout krbová kamna Tulikivi na vlastní oči? Neváhejte nás kontaktovat!

Články