Krbová kamna s pečicí troubou

11.2.2016

Po éře moderní techniky člověka láká návrat k životu, který nebude závislý na elektřině. Trh je přeplněný vynálezy v podobě ovládání velikosti ohně dálkovým ovladačem, plánování vytápění na vzdálenost mnoha kilometrů či hotových jídel, které ohřejete v mikrovlnné troubě.

Tulikivi proto navazuje na zkušenosti našich předků a přináší vám krbová kamna s pečicí troubou.

kamna-s-troubou

Kamna s troubou
aneb oheň pomocníkem

Kamna s troubou a sporákem byly nedílnou součástí každé světnice, kde se odehrávalo veškeré dění. I dnes vytvářejí krbová kamna místo, kde se v příjemné atmosféře setkává celá rodina. Oheň byl a je pomocníkem, který ve většině domácností vytváří především teplo, ale jeho energie lze skvěle využít i při vaření a pečení, čímž se navracíte nejen k přírodě a tradicím, ale šetříte i náklady na provoz domu.

Jak vybrat do kuchyně kamna se sporákem?

Než začnete vybírat typ a vzhled kamen, jako první byste se měli zaměřit na výkon, který od kamen očekáváte. Krbová kamna se sporákem od společnosti Tulikivi jsou celosvětově známá díky maximální akumulaci tepla, což zajišťuje mastek. Díky tomu můžete interiér vytápět příjemným sálavým teplem, které nepřepaluje vzduch a zároveň tak vyřešíte zdroj energie pro přípravu pokrmů.


Modelů kamen s troubou či se sporákem a troubou je celá řada a jak už bývá u Tulikivi zvykem, lze tvořit různé kombinace,
kdy lze ke kamnům dostavět lavici pro odpočinek nebo prostor pro úschovu dřeva. Řešení je mnoho, a tak můžete vybírat z variant podle pohledu do topeniště (uzavřené či průhledné – rovné nebo panoramatické), s prosklenou či neprůhlednou troubou, s přímým či bočním přikládáním nebo podle potřeby navržené vrchní varné desky na sporáku.

Další výhody kuchyňských kamen

Je pravdou, že obsluha sporáku či trouby je kvůli přikládání náročnější, na druhou stranu mastek v průběhu topení akumuluje teplo, které je schopno vydávat až po několik hodin. S kamny Tulikivi se nemusíte také obávat poruch, jako je tomu u elektrických či plynových sporáků. U kamen není nic, co by se mohlo rozbít či časem opotřebovat, proto jsou kuchyňská kamna Tulikivi investicí i pro další generace.

Prohlédněte si aktuální nabídku modelů kamen s troubou a sporáky nebo nás rovnou navštivte v našem pražském showroomu nedaleko Václavského náměstí.

Články