Úsporné vytápění

23.10.2015

Hledáte úsporné vytápění, které skloubí nízké provozní náklady a ještě bude šetrné k přírodě? Víme, kde ho najdete.

Prozradíme vám, na čem ušetříte a kde je lepší si připlatit.

úsporné vytápění

Ekonomické topení

První věcí, kterou u svého domu řešíte je, zda bude mít ekonomické topení, které nezatíží váš rozpočet. U této investice je důležité rozlišit vstupní (pořizovací) náklady a paušální náklady. V mnoha případech se setkáváme s tím, že chtěl zákazník ušetřit, pořídil si levný, ale nekvalitní zdroj tepla, u kterého předpokládal nízký provoz. Opak je ale pravdou – nejenomže mají nekvalitní materiály nízkou životnost, ale také často špatně a neúsporně nakládají s teplem.

 

Investovat do kvality se vyplatí

Díky nízké kvalitě výrobků lze předpokládat, že nejdéle do pár let budete muset pořídit nový zdroj vytápění. Naopak kvalitní zdroj tepla bude dobře hospodařit s energií (akumulace), díky čemu se sníží provozní náklady. Navíc je životnost u dobře zvolených výrobků několikanásobně vyšší, než u lacinějších variant, kde se na materiálu šetří.

Vyšší vstupní investice do kvalitního zdroje tepla ušetří na následném provozu. A to platí všude, ať již vybíráte krbová kamna, tepelné čerpadlo či kotel.

Ekologické topení

V posledních letech se klade stále vyšší důraz na obnovitelné zdroje a ekologické topení. Pokud se zaměříme na domácnosti v České republice, jedná se především o možnost využití slunečních paprsků a biomasy, kam patří především dřevo.

Mezi obnovitelnými zdroji energie vede dřevo. Důvodů, proč topit dřevem, je celá řada. Mezi hlavní patří nízké náklady, ekologie a vysoká výhřevnost, která se také odvíjí od způsobu zpracování energie ze dřeva – v těchto případech se využívá možnost vícenásobného spalování, které dokáže energii zpracovat na maximum.

Ekologické vytápění inspirované přírodou

Toto ekologické vytápění využívají všechny modely krbových kamen Tulikivi a zákazník tak z poskytnuté energie získání maximum tepla. Navíc kamna Tulikivi vyprodukují stejné množství CO2, jako kdyby se dřevo přirozeně rozkládalo v přírodě. Zatížení přírody je tedy v rovnováze.

Vybíráte úsporné topení?

Stojíte před rozhodnutím, jaké topení do vašeho domu zvolit a které je z široké nabídky trhu úsporné a výhodné? Kontaktujte nás, tato rozhodnutí řešíme s našimi zákazníky denně a pomůžeme najít správnou volbu i pro vaše řešení!

Články