Přírodní dlažby a obklady z mastku

21.1.2016

Přírodní kámen a další materiály mají v interiéru i exteriéru velkou moc. Podpoří celkovou atmosféru, ve které dokáží vykouzlit rustikální, moderní i luxusní vzhled. Tulikivi zpracovává mastek nejen do podoby kamen, ale vytváří z něho také obklady a dlažby, které se pyšní skvělými vlastnostmi.

V čem tkví síla přírodních obkladů a dlažeb?

Kámen, který po staletí pevně odolával povětrnostním vlivům a náročným přírodním podmínkám, si tyto vlastnosti nese i po zpracování. Navíc si ponechává svoji jedinečnou strukturu, kdy je každá kresba kamene originálem. Přestože přírodní obklady a dlažby mají většinou vyšší pořizovací cenu, mají zároveň vyšší životnost a odolnost, než umělý kámen navržený v designérské dílně.

dlažby z mastku

Přírodní obkladový kámen do interiéru

Pro obložení stěn interiéru je důležité, aby byly stěny schopné nést vyšší zatížení v podobě kamenného obkladu.

Pokud však po přírodním obkladovém kameni do interiéru opravdu toužíte, slabé stěny nemusejí být překážkou – jen je nutné zvolit tenčí obklad, který je lehčí a stěnu tak nezatíží.

Vše je dobré řešit nejen s designérem, ale i s profesionálním zedníkem či obkladačem. Pokud potřebujete zjistit hmotnost a možnosti mastku, neváhejte nás kontaktovat.

 

Mastek v podobě obkladů a dlažeb

O tom, proč Tulikivi vytváří svá krbová kamna z mastku, bylo popsáno už mnoho stránek. Proč ale mastek využít pro obklady a dlažby?

  • neklouže (ideální do koupelen)
  • nesaje vodu (i když je mokrý, nesaje vodu)
  • odolný vůči zásadám a kyselinám
  • akumulace a dobrá tepelná vodivost
  • vysoký estetický dojem
  • široká nabídka textur a odstínů

Mastek je skvělým materiálem pro obklady a dlažby, kdy najde uplatnění v koupelnách, wellness, vstupních halách, terasách a dalších obývacích prostorech. Jeho jedinečné vlastnosti jsou díky vysokému obsahu křemene a magnezitu, což zaručuje vysokou tepelnou vodivost, chemickou odolnost a akumulaci tepla.

Prohlédněte si nabídku mastkových obkladů a dlažeb

Zajímá vás, jaké struktury a designy Tulikivi nabízí? Podívejte se na přehled mastkových obkladů a dlažeb v naší nabídce. Pokud si chcete vše prohlédnout na vlastní oči, navštivte naše Studio Tulikivi v Praze!

Články