Krbová kamna s dvojitým spalováním

13.10.2022

Hledáte krbová kamna, která budou nejen krásná a nadčasová, ale zároveň vám ušetří peníze a využijí palivo na maximum? 

krbová kamna s dvojitým spalováním

Hledat už nemusíte – krbová kamna Tulikivi splňují požadavky nejnáročnějších zákazníků a díky dvojitému spalování efektivně využívají nejen dřevo, ale i vzniklé plyny, které dokáží přeměnit na teplo.

Co je to dvojité spalování?

Krbová kamna s dvojitým spalováním (označovaná také jako kamna se sekundárním či dvoustupňovým spalováním) fungují na principu spalování dřeva a následném využití vzniklých plynů, které jsou u klasických kamen zcela opomíjeny a odcházejí kouřovodem ven. Díky hoření dřeva i plynů dochází k dokonalému spalování. Co to pro vás znamená?

  • Nižší spotřeba paliva
  • Menší frekvence přikládání
  • Úspora nákladů
  • Méně vzniklého popela

To vše při zachování komfortního sálavého tepla, které se díky mastku použitého při obkládání krbových kamen Tulikivi naakumuluje a následně se po mnoho hodin postupně uvolňuje.

Krbová kamna Tulikivi

Jak u krbových kamen funguje dvojité spalování?

Aby mohlo být palivo i plyny spálené a využité na maximum, je k tomu potřeba vysoká teplota a dostatečné množství vzduchu. Díky využití nespálených plynů se uvolňuje další energie ze dřeva a do komína tak odchází pouze vodní pára, oxid uhličitý a dusík. Jaké další výhody přináší dvojité spalování v krbových kamnech?

  • Vyšší účinnost spalování
  • Zplynování emisních částic a minimum vypuštěných zplodin z komínu
  • Maximální využití dodaného paliva a plynů pro získání tepla

Z toho důvodu vývojáři krbových kamen Tulikivi vytvořili speciální krbovou vložku se vzduchovými kanály, která pro dvojité spalování vytváří ideální podmínky. Jako bonus je při spalování využíván také vzduch sloužící k oplachu krbového skla. Krbová kamna s dvojitým spalováním jsou ideální volbou do pasivních a nízkoenergetických domů.

Potřebuji poradit s výběrem 

Tulikivi – to je teplo, efektivita, nadčasovost a jedinečná atmosféra

Navštivte náš showroom v Praze a prohlédněte si krbová kamna Tulikivi na vlastní oči. Rádi vám ukážeme technické řešení, poradíme s výběrem a vše okolo montáže zajistíme na klíč. Dopřejte svému domovu šperk v podobě finských kamen, ze kterého budete mít radost nejen vy, ale i další generace. Pro více informací nás neváhejte kontaktovat

Články