Menu
Řada Tulikivi Cooking je inovativní řada nádobí pro kuchaře v kamnech. Nádobí Cooking lze použít jak pro přípravu pokrmů v kamnech, tak pro servírování studených pokrmů, protože finský mastek má vynikající tepelně akumulační a chladicí vlastnosti.
Nádobí na vaření a litinový rošt lze používat v kamnech, v troubě, v elektrické i plynové troubě a na plynovém grilu i grilu na dřevěné uhlí. Nesmí se však ohřívat na otevřeném ohni, na varné desce nebo v mikrovlnné troubě, protože bodové teplo může způsobit prasknutí mastkového nádobí. Pokud se mastkové nádobí používá v troubě na žhavých uhlících, musí být na nerezovém grilu umístěn rošt nebo litinový rošt. Sortiment výrobků doplňuje grilovací rošt s nožičkami pro ohniště, který lze používat ke grilování po celý rok.
Mastek je čistý a bezpečný přírodní materiál, který se těží v Severní Karélii ve Finsku. Neobsahuje žádné škodlivé složky a neuvolňuje do pokrmů nic, dokonce ani chuť. Díky své nízké pórovitosti se mastek snadno myje, ať už ručně, nebo v myčce nádobí, a na jeho povrchu neulpívají žádné zbytky mycích prostředků, nečistoty ani bakterie.
Vynikající tepelná akumulační schopnost mastku je ideální alternativou pro přípravu pokrmů, protože zbytkové teplo vaří jídlo ještě dlouho po vyjmutí nádobí z trouby. Například pokud byl pečicí kámen několik minut zahříván na 300 °C, bude jeho teplota po 15 minutách stále 200 °C a po půl hodině více než 150 °C. To stačí například k upečení rybího filé, masa nebo zeleniny položené na horký pečicí kámen.
Pečicí kameny z mastku jsou ideální pro pečení chleba, kynutého pečiva a pizzy s křupavým základem. Pečicí kámen je k dispozici ve dvou velikostech. Větší pečicí kámen má rozměry 29 x 29 cm a menší 23 x 14 cm. Součástí dodávky je také dubový podložka, na kterou můžete horký kámen položit na stůl. Pečení pizzy s křupavým základem je s produkty Cooking velmi snadné, viz tipy.
Syrový steak můžete vložit přímo do předem nahřátého pečicího kamene položeného na stole bez předpečení. Pod pokličkou se maso upeče ve svém „aromatickém hnízdě“ kamene a je velmi křehké. Výhodou pečicího kamene je, že se maso opeče ze všech stran najednou. Díky tomu zůstane maso křehké a šťávy zůstanou v mase. Během pečení nedochází k rozstřikování tuku, jak se může snadno stát při smažení na pánvi.
V půllitrových nádobách lze pro každého hosta připravit samostatnou porci, která se v nich může také podávat. Tyto nádoby můžete také použít k přípravě zkušebního menu s mnoha různými pokrmy. Nádoba má také vhodnou velikost například pro uchování másla nebo smetanového sýra v chladu během letního jídla. Máslo zůstane v předem vychlazené nádobě dlouho pevné.
Na litinovém plátu v akumulačních kamnech lze grilovat různé pokrmy. Je také potřebná jako podklad, když se pokrmy připravují v mastkovém nádobí nad žárem v akumulační troubě. Deska má rozměry 30 x 30 cm.
Základním příslušenstvím pro přípravu pokrmů v akumulačních kamnech je kovový grilovací rošt, který lze umístit do ohniště po vyhasnutí ohně. Pokrm lze umístit přímo na rošt. Pokud chcete na grilovací mřížku umístit mastkovou nádobu, je třeba mezi ně umístit litinový plát.
Výrobky lze použít také jako chladicí kameny, udržují potraviny chladné, pokud jsou nejprve zchlazeny v mrazáku. Nádobí vyzařující chlad udrží podávané jídlo dlouho čerstvé.
Pokud jde o recepty pro akumulační mastková kamna, fantazii se meze nekladou. V dohořívajícím ohni a s uhlíky z kamen můžete připravovat pizzy, nákypy, pokrmy z kaše a mnoho dalších lahodných pochoutek. Dřevo dodává jídlu připravovanému v peci vlastní chuť - v jídle skutečně cítíte živý oheň.