Pyrolytická krbová kamna skloubí ekologii i styl

26.9.2023

Pyrolytická krbová kamna představují moderní a efektivní způsob, jak vytvořit příjemné teplo s maximálním využitím paliva a zároveň přinést šmrnc a noblesu do vašeho domova. 

Pokud hledáte udržitelný způsob vytápění s ohledem na ekologii a energetickou účinnost, jsou tato krbová kamna tou pravou volbou.

Jak pyrolytická krbová kamna fungují?

Jak již název napovídá, hlavním principem je pyrolýza – proces, během kterého se materiál rozkládá, a to při vysoké teplotě a bez přítomnosti kyslíku. Pyrolytická krbová kamna mají dvě spalovací komory (jednu k iniciaci spalování, ve druhé probíhá pyrolýza), a tedy i dva plameny. Toto dvojité spalování má za výsledek snížení emisí a škodlivých látek v ovzduší a zároveň maximální využití paliva.

Krbová kamna Tulikivi 

3 důvody, proč si pyrolytická kamna pořídi

  • Ekologická šetrnost – Dvojkomorový systém spalování zajistí zplynování škodlivých spalin, které z velké části shoří a do komína je odvedena jen malá část emisí. Jedná se proto o vysoce ekologické vytápění.
  • Vysoká účinnost i úspory – Díky pyrolýze mají krbová kamna vysokou účinnost a rychle vytopí celou místnost. Výsledkem je nižší spotřeba paliva = nižší náklady na topení.
  • Snadná obsluha a čištění – Intenzita plamene a tepla se lehce reguluje pomocí klapek pro přívod vzduchu. Přikládání je stejné jako u klasických kamen. Nahromaděné saze a nečistoty se během pyrolýzy přemění na popel, který lze snadno odstranit, čímž se krb jednoduše udržuje čistý.

Krbová kamna s pyrolýzou mají speciální konstrukci

Jak už je uvedeno výše, samotná pyrolýza probíhá bez přístupu kyslíku – proto mají pyrolytická krbová kamna dvojitý spalovací systém, aby jedna zóna mohla splnit tuto podmínku. Navíc, dvě topeniště nad sebou, kdy v každém probíhá hoření jiným způsobem, tvoří v interiéru nevšední estetický prvek.

Potřebuji poradit

Pomůžeme vám s výběrem kamen na míru

Neváhejte nás kontaktovat a navštivte náš showroom v Praze, kde vám rádi poradíme s výběrem kamen na míru tak, aby svým výkonem i estetikou zapadly do vašeho domova. Navíc se o vše postaráme na klíč, a tak se můžete těšit, až si poprvé v nových kamnech zatopíte.

Články