Luxusní obklady za krbová kamna

19.9.2022

Finský mastek má široké využití. Ve spojení se značkou Tulikivi je známý především díky krbovým kamnům, které se mohou pochlubit vysokou akumulací tepla. 

luxusní obklady za krbová kamna

Mastek je ale také využívaný na výrobu obkladů a dlažeb, kterým dodává jedinečný vzhled a vlastnosti. Pořiďte si luxusní obklady za krbová kamna a získejte pro svůj domov, firmu či saunu nadčasový designový kousek.

V čem jsou mastkové obklady a dlažby jedinečné?

Mastek vyniká vysokým obsahem křemene a magnezitu, díky kterým získává vynikající vlastnosti. Jedná se o čistě přírodní kámen s nejlepšími akumulačními schopnostmi na světě – má 3x větší schopnost akumulace než všeobecně používaný šamot.

  • Skvěle akumuluje a vodí teplo (7,37 W/mK)
  • Nesaje vodu
  • Je odolný vůči žáru
  • Chemicky odolný proti zásadám a kyselinám
  • Vyniká velkou pevností a odolností proti poškrábání
  • Široká nabídka textur a odstínů

Obklady a dlažby z mastku se používají především do koupelen, saun, na stěnu za krbovými kamny, k obložení venkovní terasy, vstupních hal a dalších prostorů. Dlažba je zároveň vhodná také do kombinace s podlahovým vytápěním.

Chci poradit s výběrem

Proč použít obklady Tulikivi za krbová kamna?

Díky svým akumulačním schopnostem je mastek skvělý nejen na výrobu krbových kamen, ale také jako obklad na stěny v jejich okolí. Důvod je prostý – díky nahřívání v průběhu topení získává mastek do celého svého objemu teplo, které následně postupně uvolňuje. Dochází tak k sálavému teplu, které je příjemné a pro člověka přirozené, podobně jako sluneční paprsky. Teplo získané z mastku nepřepaluje vzduch a zároveň je povrchová teplota kamene vždy bezpečná, proto při doteku nedojte k popálení.

Pozor na použití silikonových lepidel

Při instalaci mastkových obkladů a dlažeb doporučujeme použít jiné pojivo než oblíbené silikonové lepidlo, které na kameni zanechává mastné skvrny.

Kudy k nám?

Krbová kamna, obklady, dlažby i nádobí z mastku

Navštivte náš showroom v Praze 9, kde si můžete prohlédnout a vyzkoušet nejen unikátní krbová kamna Tulikivi, ale také si rovnou vybrat ze vzorníku obkladů a dlažeb. Rádi vám pomůžeme s výběrem i s realizací. Pro více informací nás neváhejte kontaktovat

Články