Krbová kamna bez výměníku

30.8.2022

Krbová kamna bez výměníku jsou srdcem každého domova či chaty, kde potřebujete rychle vytopit místnost a užívat si příjemné teplo. Díky tomu, že se tato kamna nemusí napojovat výměník a řešit spojení s otopnou soustavou stavby, jedná se o jednoduché řešení i montáž. 

Užijte si příjemnou pohodu a útulnou atmosféru s finskými kamny Tulikivi.

Jsou lepší krbová kamna s výměníkem, nebo bez výměníku?

Velmi záleží na situaci, a především na tom, co od krbových kamen očekáváte. Pokud řešíte novostavbu a chcete pomocí krbových kamen vytopit celý dům či ohřát vodu, bez výměníku se neobejdete. Naopak, pokud máte stávající stavbu a nechcete se pouštět do stavebních úprav, budou vám vyhovovat krbová kamna bez výměníku, která rychle místnost vyhřejí a naakumulované teplo budou po vyhasnutí uvolňovat i více než 30 hodin (záleží na typu krbových kamen).

Chci poradit s výběrem 

Kdy jsou krbová kamna bez výměníku jasnou volnou?

Zjednodušeně řečeno, lze takto využít všechna krbová kamna, která se napojí na kouřovod a rovnou mohou fungovat. Jejich hlavní funkcí je vytopení místnosti, kde stojí. Jsou oblíbenou volbou do obývacích pokojů spojených s kuchyní či chalup, kde je jedna velká hlavní místnost. Krbová kamna bez výměníku místnost rychle vyhřejí, a pokud zvolíte značku Tulikivi s obložením z mastku, můžete se těšit na dokonalé spalování a postupné uvolňování tepla po více než 30 hodin.

Krbová kamna s výměníkem a kdy je použít?

Dokáží zpracovat až 75 % z celkového tepelného výkonu kamen. Tuto energii lze využít do otopného systému a celou stavbu tak vytopit, popř. lze krbovými kamny ohřívat vodu. Je však nutné vybavit stavbu čerpadlem, rozvodem elektřiny na míru, ochlazovací smyčkou, přípravou otopného systému či akumulační nádrží na teplou vodu. I když jde o vyšší pořizovací náklady, jedná se o řešení, které do budoucna ušetří mnoho nákladů. Většina kamen Tulikivi lze na výměník napojit, neváhejte nás kontaktovat pro více informací.

Proč si do svého domova pozvat Tulikivi?

Tulikivi je největším zpracovatelem mastku ve Finsku a zároveň největším výrobcem akumulačních kamen ve světě. Filosofií společnosti je propojení ekologie, efektivity, snížení nákladů na vytápění, využití přirozeného sálavého tepla, důrazu na obnovitelné zdroje při vytápění a zapracování náročných požadavků klientů na moderní a nadčasový design krbových kamen.

Co byste o Tulikivi měli ještě vědět?

  • Návratnost investic při pořízení krbových kamen je 6–10 let.
  • Kompletní služby na míru – od konzultace, přes montáž až po servis.
  • Využití technologií pro maximální využití spáleného dřeva a získaného tepla.

Kudy k nám?

Osobní přístup a individuální řešení je u nás prioritou

Neváhejte nás navštívit v krbovém studiu v Praze 9, kde vám na míru poradíme s optimálním řešením pro váš domov, chatu či restauraci. Na vlastní oči si prohlédnete dokonalé zpracování krbových kamen Tulikivi a na vlastní dotek si vyzkoušíte jedinečný mastek. Máte to k nám daleko? Domluvte si schůzku s konzultantem u vás doma.

Články