4 důvody, proč si pořídit krbová akumulační kamna

27.6.2023

Akumulační krb, často nazývaný jako krbová akumulační kamna, je moderním a efektivním způsobem vytápění, který stále stoupá v oblibě a rozšiřuje se do mnoha domácností. 

akumulační kamna

Kamna Tulikivi s touto schopností v sobě skrývají řadu funkcí a přínosů. Pokud uvažujete o jejich pořízení, pojďte se podívat na výhody, které do vašeho domova mohou přinést.

Krbová akumulační kamna neznamenají jen teplo

Krbová akumulační kamna představují moderní, výkonný, šetrný a úsporný způsob vytápění. Nejde pouze o teplo, které vydávají, ale o celkové hospodaření s teplem v souvislosti s množstvím paliva, výkonem, životním prostředím a estetikou.

Kamna Tulikivi

1. Energetická efektivita akumulačních kamen

Princip akumulačních krbových kamen je ve schopnosti nashromáždit a uchovat teplo, které je následně postupně uvolňováno do interiéru. Tato jejich výhoda šetří spotřebu dřeva, frekvenci přikládání a celkově snižuje náklady na vytápění. Současný trh nabízí řadu akumulačních kamen, pokud ale hledáte mezi nimi drahokam, vyberte si Tulikivi. Finská krbová akumulační kamna Tulikivi jsou obložena mastkem, který má vysokou tepelnou vodivost a kapacitu, proto jsou tato kamna ještě efektivnější než jiné značky.

2. Dlouhá doba udržení tepla

Tuto výhodu oceníte především v noci, kdy i po několika hodinách nemusíte přikládat, a i když ohniště vyhasne, kamna budou stále vydávat příjemné sálavé teplo. Odpadá tak závislost na dalších způsobech vytápění, kdy například řada domácností odpoledne a večer topí v krbu, ale ráno je již interiér studený, na nové zatápění není čas, proto je potřeba pustit například kotel či přímotop. S akumulačními krbovými kamny Tulikivi to není potřeba – akumulace tepla je závislá na typu kamen a počítá se v desítkách hodin. Proto jiný zdroj vytápění nemusíte řešit. Místo toho si užívejte teplo, pohodlí a úspory, které vám akumulační kamna přinesou.

3. Ekologická volba vytápění

Krbová akumulační kamna mají efektivní spalování a uschování tepla, využívají palivo s maximální účinností a produkují minimum emisí a škodlivých látek – díky tomu jsou považována za ekologické vytápění. Použitím obnovitelných zdrojů v podobě dřeva a pelet lze snížit uhlíkovou stopu domácnosti na minimum. Krbová kamna jsou nezávislým zdrojem tepla a svými parametry jsou vhodná do pasivních a nízkoenergetických domů.

4. Příjemná atmosféra a jedinečný design

Akumulační kamna Tulikivi se stanou šperkem každého domova. Jsou dominantní a zároveň minimalistická. Kromě příjemného sálavého tepla přináší do domova pocit útulnosti a vytvářejí prostředí vhodné k odpočinku a relaxaci. Díky řadě designů si můžete vybrat přesně ten vzhled kamen, který se bude hodit do vašeho interiéru a podtrhne tak celkovou atmosféru místa.
Krbová kamna Tulikivi mají mnoho dalších specifických výhod, o které se s vámi rádi podělíme osobně v našem showroomu v Praze. Pro více informací nás neváhejte kontaktovat

Články