Grilovací kámen a další sortiment z mastku

27.4.2016

Jarní počasí po dlouhé zimě láká ven a jen co je trochu tepleji, rozpalují se venkovní grily a začíná se opékat.
Pro letošní sezónu má pro vás Tulikivi několik luxusních kousků, které by u grilu a v kuchyni neměly chybět.

Krbová kamna Tulikivi se proslavila díky mastku, ale mastek má daleko širší uplatnění, které využila také finská značka Hukka – pustila se do výroby mastkových doplňků, mezi kterými převládají především ty gurmánské, které využijete celoročně v kuchyni a za pěkného počasí i u venkovního grilu.

Základem je grilovací kámen

Grilovací kámen či kámen na gril se stal již standardním vybavením. Většinou se pro tyto účely používá lávový kámen či žula, ale velmi dobře lze využít i mastek, který teplo rychle akumuluje a následně jej pozvolna uvolňuje. To využijete nejen při zmíněném grilování na ohni, ale také v troubě, když necháte kámen nahřát (přibližně na 250 °C) a po vyjmutí na něm můžete opékat rovnou na stole v kuchyni.

 

Grilovací kámen je hladký a maso se na něm nepřipéká. Navíc má po obvodu drážku na zachycení šťávy z masa a zeleniny. Na nahřátém kameni je také dobré maso servírovat – zachová si tak ideální teplotu a vysokou kvalitu.

Vyzkoušejte kámen na pečení pizzy

Že na grilu neupečete pizzu? Ale ano, upečete! Pouze k tomu potřebujete správný podklad. Někdo může namítnout, že stačí obyčejný plech – ten se ale rychle přepaluje a těsto může vysušit. Lepší je proto kámen, který teplo uvolňuje pomaleji a může těsto lépe propéct (podobně jako klasická pec). Kámen na pečení pizzy využijete jak v klasické troubě, tak i při opékání ve venkovním krbu či grilu.

 

Kámen na pečení chleba i dalšího pečiva

Před několika lety se objevil boom v podobě domácích pekáren, které jsou šikovným pomocníkem při přípravě domácího chleba. Současným trendem však je zachovat tradiční postup přípravy. Klasickou pekařskou pec má však doma málo kdo, ale můžete připravit podobné podmínky pro pečení, se kterými vám pomůže kámen na pečení chleba.

Další sortiment z mastku

Hukka však ve své nabídce nemá pouze pečící kameny. Vyzkoušejte například mastkovou zapékací místu s pokličkou či grilovací pánev. Mastek je velmi odolný materiál s cennými vlastnostmi. Udělejte radost sobě nebo svým blízkým a pořiďte jim luxusní kousek do kuchyně či na grilování. Již žádné karcinogenní látky během grilování a pouze minimum tuku. S mastkovým vybavením lze vařit a grilovat zdravě.

Neváhejte nás pro více informací kontaktovat nebo se inspirujte na našem Facebooku.

Články