Pravá finská saunová kamna

10.3.2016

Když sauna, tak jedině finská a pokud finská saunová kamna, tak jedině Tulikivi.

Jste také zastánci klasiky? Pokud ano, tak to vás jistě bude zajímat dnešní článek.

Saunová tradice z Finska

Sauna patří ve Finsku mezi součást národní kultury, avšak původ sauny je nejasný. První zmínky se datují okolo roku 965 a v současné době připadá na téměř 5,5 milionu obyvatel Finska více jak milion saun. Sauna rozšířená po celém světě a její blahodárný vliv využívá stále více lidí.

saunova kamna tulikivi

V čem je síla sauny?

  • Posílí vaši imunitu
  • Podpoří krevní oběh
  • Zbaví tělo škodlivých látek
  • Uvolní svaly
  • Odstraní stres a zlepší náladu

Saunová kamna na dřevo

V mnoha saunách se používají elektrická kamna, ale pokud chcete pravou finskou klasiku, jsou to saunová kamna na dřevo, která ta elektrická nechávají daleko za sebou. Nejenom že finská saunová kamna Tulikivi báječně pracují s akumulací tepla, ale přikládání pravým dřevem má něco do sebe. Jen si to představte – zatímco venku řádí mráz, vy sedíte ve vyhřáté sauně, prohříváte své tělo příjemným teplem a v ohništi praská dřevo. Lepší relaxaci si snad již ani nejde představit.

Saunová kamna Tulikivi

Předním materiálem saunových kamen Tulikivi je mastek, který zajišťuje maximální akumulaci tepla, které následně postupně uvolňuje. Samozřejmostí kamen jsou nízké emise a minimální zásah do životního prostředí.

Saunové kameny

Aby bylo vaše saunování dokonalé, nabízí Tulikivi také saunové kameny, a to jak žulové, které jsou léty v saunách ověřené, tak dekorační bílé určené pro horní část kamen. Poléváním kamenů vzniká pára, která zvyšuje okolní teplotu a vlhkost.

Chcete vědět více?

Osvoboďte svoje tělo i mysl od každodenních problémů a nechte se hýčkat v tradiční finské sauně. Pokud vás o saunových kamnech, akumulaci či mastku zajímá více, navštivte nás v pražském showroomu nedaleko Václavského náměstí nebo nás kontaktujte.

Články