Akumulační kamna s okamžitým výdejem tepla

25.1.2016

Tulikivi má připravenou speciální kolekci poloakumulačních krbových kamen s rychlým výdejem tepla a okamžitým ohřevem, která jsou ideálním řešením pro ty, kteří si chtějí pořídit krbová kamna jako doplňkový zdroj tepla. 

S Tulikivi získáte kamna s příjemným pohledem na oheň do svého domu, chaty či chalupy a zároveň svou menší hmotností jsou vhodné i pro malé interiéry či byty.

dlažby z mastku

Proč zvolit poloakumulační kamna

Poloakumulační kamna Tulikivi se skládají z vrstvy mastku, který velmi dobře akumuluje teplo. Tradiční akumulační kamna uvolňují sálavé teplo až přes 30 hodin po vyhasnutí ohniště. Poloakumulační kamna, na rozdíl od plně akumulačních, uvolňují nashromážděné teplo po kratší dobu (přibližně 6-8 hodin) a jsou tedy ideální volbou, pokud hledáte krbová kamna pro vytvoření příjemné atmosféry a s pohledem do ohniště, která budou tvořit pouze doplňkové vytápění interiéru nebo jsou vhodným řešením, když potřebujete rychle vytopit váš prostor.

Která krbová kamna se hodí do bytu?

Většina nabídky krbových kamen je určena především do rodinných domů a velkých prostor. Pokud si ale přejete krbová kamna i do bytu či menších prostor k okamžitému ohřevu místnosti, můžete si vybrat u Tulikivi kamna s akumulací, která lze využít již v místnosti od 20 m2 bez toho,aby byl interiér přetopený. Důležitou roli zde také hraje hmotnost kamen, kdy níže uvedené modely patří mezi nejlehčí.

Takovými modely jsou například NEITA, KAITA či KAIRA. Mezi poloakumulační krbová kamna řadíme také modely HARMAJA, která zajistí okamžitý ohřev místnosti a zároveň uvolňují příjemné sálavé teplo po dobu až 18 hodin. Tyto modely jsou vhodné nejen do bytů, ale také menších rodinných domů.

Nejlehčí model a nejnižší výkon poloakumulačních kamen Tulikivi

Poloakumulační krbová kamna Tulikivi nabízejí model KAIRA 2, který má v celé kolekci nejnižší hmotnost (570 kg) a zároveň nabízí 80% účinnost s výkonem 4,5 kW. Pro udržení tohoto výkonu stačí přikládat 1x za hodinu 2 kg dřeva. Kamna KAIRA 2 mají okamžitou účinnost a rychlý výdej tepla. Mastek v průběhu topení teplo naakumuluje a po vyhasnutí ohniště ještě 6 hodin rovnoměrně uvolňuje.

Tato sloupovitá kamna jsou oblíbená nejen pro svůj vkusný design, kdy nabízejí velký pohled do ohniště a jednoduché zpracování. Mají také elegantně skrytý popelník a menší ukládací prostor. Svým vzhledem se hodí nejen ke zdi či rohu, ale také do prostoru.

Chcete poradit s výběrem krbových kamen pro váš interiér? Neváhejte nás kontaktovat!

Články